Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ΔΕΘ Σεπ 2008

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΄΄ΤΡΙΤΕΚΝΙΑ =ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ΄΄
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ Π.Ε.Α.Τ 8 ΣΕΠ 08
Πραγματοποιήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 08,ημέρα Σάββατο και ώρα 11:30,στην Θεσσαλονίκη Γενική Συνέλευση των Προέδρων των Συλλόγων Γονέων Τριών Τέκνων Ελλάδος και στην συνέχεια αγωνιστική διαμαρτυρία των τριτέκνων απ΄ όλην την Ελλάδα στην Θεσσαλονίκη την ίδια ημέρα.
Την Γ.Σ χαιρέτησαν: -Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Γ. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος ανέλυσε την πρότασή του, στο αίτημά μας για τήρηση της Πρωθυπουργικής υποσχέσεως, και η οποία συνοπτικά είναι: Συγκρότηση Επιτροπών που θα εξετάσουν τις υφισταμένες διατάξεις που έχουν θεσπισθεί για βελτίωση χωρίς όμως να υπάρχει δέσμευση και χρονοδιάγραμμα συγκεκριμένο για την πλήρη εξομοίωση των γονέων με τρία τέκνα με τους πολυτέκνους. Ως κύριες αιτίες θεωρεί ότι είναι δύο προβλήμα-τα την παρούσα περίοδο που δεν μπορούν να επιλυθούν και είναι οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών μέσης εκπαιδεύσεως και η ισόβια σύνταξη. Διαπιστώθηκε όμως από την συζήτηση ότι ουσιαστικά το πρόβλημα είναι η λήψη πολιτικής αποφάσεως και όχι τα προαναφερόμενα προβλήματα και επί των οποίων οι προτάσεις μας είναι απλές, δίκαιες και υλοποιήσιμες: Απόφαση για τον άμεσο χαρακτηρισμό των τριτέκνων ως πολυτέκνων και όσον αφορά τις δύο παροχές που δημιουργούν κατά την άποψή τους προβλήματα, αφού εξετασθούν από συγκεκριμένη επιτροπή, με συμμετοχή εκπροσώπων από εμπλεκόμενους φορείς, να γίνει σταδιακή η εφαρμογή τους.Το παράδειγμα το έχει δώσει η ίδια η Κυβέρνηση με τους δικαστικούς(900 εκατ. Ευρώ σε 5 έτη),το επίδομα στους εκπαιδευτικούς και πρόσφατα με την σταδιακή πρόσληψη εκπαιδευτικών.
-Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ η υποψήφια βουλευτής Θες/νίκης κα Χρ. Σουλτανίδου ενώ εκφράσθηκαν απορίες για την απουσία, παρά του ότι εκλήθησαν, εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ,ΛΑΟΣ και ΚΚΕ.
-Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Πενταμελούς Οικογένειας με 4 μέλη του Προεδρείου, οι οποίοι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα μας και συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας. Συζητήθηκαν δε μαζί τους οι βασικές ενέργειες-δράσεις για την υλοποίηση της αποφάσεως Αδελφοποίησης της Π.Ε.Α.Τ με την Π.Ο.Π.Ο.
Εφέτος έπεσαν οι μάσκες. Ούτε μια λέξη, ούτε ένα συγνώμη από τον κ. Πρωθυπουργό στους γονείς με τρία τέκνα που εδώ και 5 συνεχή χρόνια υποσχέσεις, υποσχέσεις……….χωρίς να τις τηρήσει. Φτάνει ο εμπαιγμός αλλά πολιτική υπευθυνότητα και θαρραλέα απόφαση για το μέλλον της ΕΛΛΑΔΟΣ Όλοι οι πρόεδροι των συλλόγων επιβεβαίωσαν την αταλάντευτη θέση τους για αγώνα μέχρι την πλήρη εξομοίωση χωρίς προϋποθέσεις και κριτήρια. Θα συμμετέχουν σε οποιαδήποτε επιτροπή στην οποία όμως ουσιαστικά θα εξετασθούν και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα τρόποι άμεσης υλοποιήσεως του δικαίου αιτήματος 250.000 τρίτεκνων οικογενειών. Η Υπεύθυνη Συντονισμού Ο Γεν. Γραμματέας

Γαρυφαλλιά Παπαδοπούλου Σταύρος Πουρτουλίδης

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Εορτασμός των Σοφίας-Πίστεως-Αγάπης και Ελπίδος προστάτηδες των Τριτέκνων

Την 16 Σεπ 2008 παραμονή της εορτής των Σοφίας-Πίστεως-Αγάπης και Ελπίδας ο σύλλογος πραγματοποίησε αρτοκκλασία στο εκκλησάκι που εόρταζε στις Δαφνές. Παρευρέθηκε το ΔΣ , μέλη του συλλόγου καθώς και κάτοικοι του χωριού