Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Ηρακλείου
Κομνηνών 2, Πόρος
Τηλ.-Φαξ: 2810 280191
Κιν.: 6974 060758
Ηράκλειο: 13/12/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι σύλλογοι τρίτεκνων οικογενειών με έκπληξη διαπίστωσαν την πρόθεση μέρους της Κυβέρνησης για τη θέσπιση κριτηρίων εισοδήματος, για τη χορήγηση του επιδόματος τρίτου τέκνου και του πολυτεκνικού επιδόματος. Η έκπληξη αυτή προέρχεται από το γεγονός ότι ενώ την Παρασκευή 3-12 πραγματοποιήσαμε επισκέψεις στο Υπουργείο Οικονομικών (γραφείο κ. Σαχινίδη) και στη Βουλή στον Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Νιώτη, κανένας δεν μας ενημέρωσε για τα ήδη εξαγγελθέντα εισοδηματικά κριτήρια.
Η θέσπιση των εν λόγω επιδομάτων πραγματοποιήθηκε για λόγους άσκησης κοινωνικής πολιτικής, άρα αποτελούν ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ η οποία ακόμα και σε περιόδους κρίσεων πρέπει να παραμένει αλώβητη και να εφαρμόζεται απαρέγκλιτα και χωρίς μειώσεις και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως επιδόματα εργασιακών χώρων.
Ήδη οι τρίτεκνες οικογένειες έχουν υποστεί μειώσεις τόσο στο Δημόσιο, όσο και στον Ιδιωτικό τομέα με τη μείωση των επιδομάτων, όπως όλοι οι εργαζόμενοι. Προς τι λοιπόν νέα μείωση και μάλιστα σε οικογένειες με 5 και άνω μέλη;
Η απαρέγκλιτη αυτή χορήγηση των επιδομάτων συνίσταται επίσης στην τόνωση των γεννήσεων με δεδομένες τις τρομακτικές διαστάσεις που έχει λάβει το δημογραφικό ζήτημα στη χώρα μας και παράλληλα για τη στήριξη του θεσμού της οικογένειας.
Το μέτρο των εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση των επιδομάτων θεσπίστηκε το 1997 και απέτυχε παταγωδώς, αφού και το Συμβούλιο της Επικρατείας με την 1095/2001 απόφασή του θεώρησε ότι είναι αντισυνταγματική η θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων, και προς την ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και όλα τα Διοικητικά πρωτοδικεία και Εφετεία της χώρας.
Καλούμε λοιπόν όλους τους τρίτεκνους του Νομού Ηρακλείου σε δυναμική κινητοποίηση - διαμαρτυρία την ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ και ώρα 10:30 πμ, έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης στην πλατεία Κουντουριώτη στο Ηράκλειο.
Ακόμα την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ και ώρα 7 μμ θα γίνει καθιστική διαμαρτυρία των Δ.Σ. όλων των συλλόγων τριτέκνων της χώρας έξω από τη Βουλή των Ελλήνων στην Αθήνα.