Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ



Την  Τρίτη 28 Απριλίου αντιπροσωπία του Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ αποτελούμενη από τους Αχλαδιανάκη Μανώλη, Δήμο Βασίλη, Κοντό Δημήτριο, Καραγεωργόπουλο Δημήτριο και Τζαβέλλα Μαριάνθη παρουσία και της Νομικής Συμβούλου κ. Υφαντή Χρυσάνθης έκανε τις εξής συναντήσεις :

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Η ΟΠΟΤΤΕ είχε συνάντηση με τον Σύμβουλο σε θέματα Παιδείας και Εκπαιδευτικής Πολιτικής κ. Φιλάρετο Αλικαρίδη σχετικά με το θέμα των μετεγγραφών των παιδιών μας.
Ο κ. Αλικαρίδης μας πληροφόρησε πως πρόθεση του Υπουργείου είναι να ακολουθήσει την απόφαση του ΣτΕ το οποίο προτείνει οι μετεγγραφές για λόγους υγείας, οικονομικούς αλλά και κοινωνικούς να κυμαίνονται στο ποσοστό από 0% έως 10% του αριθμού των εισαγομένων σε κάθε σχολή
θεωρώντας πως θα παρανομήσει εάν προχωρήσει σε διαφορετική ρύθμιση.
Η ΟΠΟΤΤΕ  εξέθεσε την άποψη της πως δηλαδή δεν είναι αυτοσκοπός των Πολυμελών Οικογενειών με τρία τέκνα οι μετεγγραφές αλλά οι σπουδές των παιδιών τους που σημαίνει πως αν η πολιτεία εξασφαλίσει την στέγαση και την σίτιση στα επαρχιακά Πανεπιστήμια όλα θα είναι εντάξει. Σε διαφορετική περίπτωση οι μετεγγραφές είναι μέτρο απαραίτητο για την πραγματοποίηση του σκοπού των παιδιών για σπουδές.
Τονίσαμε πως η οικονομική κατάσταση των περισσοτέρων δεν επιτρέπει την συντήρηση ούτε καν δεύτερης κατοικίας πόσο μάλλον και περισσοτέρων εάν τα παιδιά δεν περάσουν στην ίδια πόλη.
Τονίσαμε πως στην περίπτωση που μπει εισοδηματικό κριτήριο επ' ουδενί λόγω δεν θα πρέπει να είναι μικρότερο από εκείνο του επιδόματος δηλαδή 45000 ευρώ για οικογένεια με τρία προστατευόμενα τέκνα.
Προσπαθήσαμε να πείσουμε πως πρέπει να αυξηθεί και αν όχι τουλάχιστον να μην μειωθεί το ποσοστό των εισαγομένων από μετεγγραφές στις Σχολές.
Και πως δεν θα πρέπει να μπουν όλες οι κατηγορίες προς μετεγγραφή στο ίδιο ''καλάθι'' αλλά να διατηρηθεί διαχωρισμός κατηγοριών για την επιλογή.
Γενικότερα χθες οι γονείς δώσαμε μία μάχη πριν από την τελική των παιδιών μας που ξεκινά στις 18 του Μάη και καταφέραμε να κάνουμε το Υπουργείο να δει θετικά τα αιτήματα μας λαμβάνοντας την υπόσχεση πως θα έχουμε λόγο στο προσχέδιο πριν την έκδοση του τελικού Νομοσχεδίου.
Το σίγουρο είναι πως πριν την συμπλήρωση του μηχανογραφικού θα γνωρίζουμε τι πρόκειται να γίνει με το θέμα αυτό.
Στη συνέχεια συναντηθήκαμε με τον Διευθυντή του γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού τον κ. Χρήστο Πιλάλη .
Εκεί συζητήθηκαν κυρίως θέματα των εκπαιδευτικών. Δηλαδή ζητήσαμε οι εκπαιδευτικοί που έχουν τρία παιδιά να υπηρετούν στον τόπο συμφερόντων τους για να μην υπάρχουν ''διαλυμένες'' οικογένειες. Επίσης σε σχέση με τους αναπληρωτές και τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής ενημερώσαμε πως δεν τηρείται το ποσοστό του 20% και απαιτούμε να δοθεί η πρέπουσα προσοχή σε αυτό. Ακόμη ζητήσαμε να προηγούνται τα παιδιά των Πολυμελών Οικογενειών με τρία τέκνα στους παιδικούς σταθμούς όπως και των Πολυτέκνων.
Το θετικό είναι πως η απάντηση του κ. Πιλάλη ήταν πως  το Υπουργείο είναι ενημερωμένο για  τα προβλήματα αυτά και πως υπάρχει η πρόθεση να σταματήσει η αδικία αυτή και να στηριχθεί η οικογένεια.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Στο Υπουργείο Εργασίας η ΟΠΟΤΤΕ συναντήθηκε με τον Υπουργό τον κ. Πάνο Σκουρλέτη.
Σε ένα ιδιαίτερα φιλικό περιβάλλον και με διάθεση συνεργασίας συζητήθηκε κατ' αρχή η επιτακτική πλέον ανάγκη της εξομοίωσης μετά από αγώνες αλλά και υποσχέσεις 22 ετών.
Πρέπει να στηρίζεται η Ελληνική Οικογένεια από την πολιτεία ήταν η κεντρική ιδέα της όλης συζήτησης.
Ζητήσαμε την πρόσβαση μας στα Μ.Μ.Μ. με μειωμένο εισιτήριο πράγμα το οποίο θα δώσει ανάσα στην καθημερινότητα  των Πολυμελών Οικογενειών με τρία τέκνα.
Συζητήσαμε για το πρόγραμμα της ανθρωπιστικής βοήθειας για την αντιμετώπιση της φτώχειας αλλά και για το επικείμενο πρόγραμμα της επισιτιστικής που έρχεται να αντικαταστήσει το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρους. Εκεί είπαμε πως τα εισοδηματικά κριτήρια που θέλει να βάλει το Υπουργείο είναι απαράδεκτα χαμηλά και πως πρέπει να ανέβουν φθάνοντας τουλάχιστον τα τελευταία του προηγούμενου προγράμματος. Επίσης πως πρέπει να υπογραφεί πλέον η εντολή να δοθεί στους δικαιούχους του 2013 το ρύζι που βρίσκεται σε εκκρεμότητα όλον αυτό τον καιρό. 
Ζητήσαμε να μην σταματά να δίδεται το Τριτεκνικό Επίδομα όταν παύει να είναι προστατευόμενο ένα τέκνο αλλά να το παίρνουν αναλογικά και τα άλλα μέχρι να πάψει και το τρίτο να είναι προστατευόμενο.
Να δοθεί προσοχή στο θέμα των προσλήψεων του Δημοσίου όπου τα μέλη  Πολυμελών Οικογενειών με τρία τέκνα δεν μοριοδοτούνται καθώς και πως πρέπει να απαληφθεί από τον νόμο το φρένο του ηλικιακού ορίου του πρώτου παιδιού το οποίο εάν περάσει το 25ο έτος δεν θεωρούνται τα τέκνα της οικογενείας αυτής ως μέλη  Πολυμελών Οικογενειών με τρία τέκνα.
Επίσης να  συμπεριληφθούμε με προτεραιότητα στον κοινωνικό τουρισμό.

ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ...

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η ΟΠΟΤΤΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ




Την Παρασκευή 24/4/2015 αντιπροσωπία του Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ συναντήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Κωνσταντίνο Πουλάκη.
Από την πλευρά της ΟΠΟΤΤΕ έγινε αρχικά αναφορά και ενημέρωση στον κ. Πουλάκη σχετικά με τα προβλήματα των Τριτέκνων οικογενειών και στην χρονίζουσα κατάσταση της επερχόμενης εδώ και 22 συναπτά έτη εξομοίωσης με τους Πολύτεκνους.
Συζητήθηκε πως πρέπει πλέον να επέλθει λύση στο χρονίζον αυτό θέμα της εξομοίωσης η οποία θα βάλει τέλος σε όλα τα επί μέρους προβλήματα και δόθηκε στον κ. Πουλάκη η σχετική πρόταση Νόμου πλήρως αιτιολογημένη.
Ζητήθηκε να γίνει νομοθετική ρύθμιση ώστε να συμπεριληφθούν και οι Τρίτεκνες οικογένειες στις μειώσεις των Δημοτικών τελών και τελών Ύδρευσης ανά την Επικράτεια.
Να εγγράφονται τα παιδιά των Τριτέκνων οικογενειών στους παιδικούς σταθμούς με τους ίδιους όρους των Πολυτέκνων όσον αφορά τα τροφεία.
Στις συμβάσεις έργου στους Δήμους να συμπεριλαμβάνονται και οι Τρίτεκνοι με δίκαιο και ορθολογικό σύστημα προσλήψεων και να απαλειφθεί το όριο των 25 ετών του πρώτου τέκνου που αφήνει εκτός της πρόσληψης τα τέκνα μη θεωρώντας τα τρίτεκνα.
Από την πλευρά του ο κ. Πουλάκης ζήτησε μία πίστωση χρόνου για να ενημερωθεί και αφού συμφώνησε με τα δίκαια αιτήματα μας υποσχέθηκε πως θα βοηθήσει όπου και όσο μπορεί.
Παρόντες από την ΟΠΟΤΤΕ ήταν: Αχλαδιανάκης Μ., Κοντός Θ., Δήμος Β., Βακουφτσή Κ.,Κοντός Δ.,Τζαβέλλα Μ., Βαρβαρίγου Κ.. 


Η ΟΠΟΤΤΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αμέσως μετά το ίδιο κλιμάκιο της ΟΠΟΤΤΕ συναντήθηκε με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Κουτσούρη Μαρίνα.
Συζητήθηκε κυρίως το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής προς τους Απόρους» ( πρώην πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων ) που θα διεξαχθεί μέσω κοινωνικών συμπράξεων ( ΚΟΙΝΣΕΠ ) σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας (Νομού).
Ενημερωθήκαμε για την πρόοδο του προγράμματος ( η οποία βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο ) με έτοιμη και την πλατφόρμα της αίτησης των ωφελουμένων και αναμονή στα μέσα Μαΐου να σταλεί η πρόσκληση προς τους συμμετέχοντες φορείς ώστε μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων να μπορέσει να ξεκινήσει το πρόγραμμα μιας και θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια τα οποία βεβαίως ζητήσαμε να ανέβουν ώστε οι ωφελούμενοι να είναι περισσότεροι πράγμα το οποίο η κ. Κουτσούρη υποσχέθηκε να το συζητήσει και να το επιδιώξει να γίνει θεωρώντας το εξαιρετικά σωστό και δίκαιο.

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ

ΗΜΕΡΑ 1η 30/5. ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΣΗΤΕΙΑ Α   ΕΚΔΡΟΜΗ ΔΕΙΠΝΟ ΚΑΙ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ )
Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί. Αναχώρηση με το λεωφορείο με προορισμό την όμορφη και γραφική Σητεία. Ενδιάμεσες στάσης στην Ι. Μονή του Αγίου Γεωργίου στο Σεληνάρι. Συνεχίζουμε για το όμορφο παραδοσιακό χωριό Τουρλωτή  όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ. Άφιξη στη Σητεία και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο για περίπατο στο όμορφο παραλιακό δρόμο με το γραφικό λιμάνι, τα ταβερνάκια και τα καταστήματα  και στα ανηφορικά στενά δρομάκια με τα σκαλοπάτια για να φθάσετε μέχρι το ενετικό φρούριο “ Καζάρμα” με τη φανταστική θέα. Δείπνο. Διανυκτέρευση
ΗΜΕΡΑ 2η 31/5. ΣΗΤΕΙΑ (  ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΔΕΙΠΝΟ ΚΑΙ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ )
Πρόγευμα. Αναχώρηση για να επισκεφθούμε την ξακουστή Ι.  Μονή Τοπλού, με τα θαυμάσια ψηφιδωτά και τις εικόνες της. Συνεχίζουμε για το Φοινικόδασος στο Βάι, που είναι το μοναδικό στο είδος του σε ολόκληρη την Ευρώπη . Χρόνος για καφέ και για περίπατο ανάμεσα στους πανύψηλους φοίνικες. Στο όμορφο παραθαλάσσιο χωριό Παλαίκαστρο θα έχουμε χρόνο για γεύμα εξ΄ιδίων. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ δείπνο και διασκέδαση με ζωντανή μουσική. Διανυκτέρευση
ΗΜΕΡΑ 3η 1 Ιουνίου.
ΣΗΤΕΙΑ (  ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ )
Πρόγευμα.  Αναχώρηση για επίσκεψη και προσκύνημα στην Ι Μονή Καψά που μοιάζει με φρούριο και είναι κτισμένη σε μια απότομη βραχώδη πλαγιά πάνω από τη θάλασσα,. Συνεχίζουμε την όμορφη διαδρομή μας πλάι στις δαντελωτές ακτές του Λιβυκού Πελάγους με προορισμό την πόλη Ιεράπετρα. Χρόνος για γεύμα εξ΄ιδίων. Αναχωρούμε για να επιστρέψουμε στο Ηράκλειο με ενδιάμεση στάση για απογευματινό στον Άγιο Νικόλαο. Άφιξη στο Ηράκλειο το απόγευμα. ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ 


ΔΙΚΛΙΝΟ  90 Ευρώ
τρικλινο 85 Ευρώ
Χωρίς το πούλμαν   -20 Ευρώ
  
ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
  • Τουριστικό λεωφορείο 3 ημέρες .
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο  Β κατηγορίας   
  • Πρόγευμα στο ξενοδοχείο  καθημερινά  
  • Δύο Δείπνα στην Ταβέρνα με Μουσική και χορό  

Τα  Φαγητά περιλαμβάνουν:  1) Ορεκτικά Γουρουνόπουλο στον φούρνο Πατάτες ατομικό ,  Σαλάτα/4 . 
2) ορεκτικά, Κοτόπουλο Πατάτες ατομικό,  Σαλάτα/4

Παρακαλώ:  άμεση ενημέρωση για την κράτηση του ξενοδοχείου 

 ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ  Σαρρής Γιάννης  ΚΟΛΧΙΔΑ TRAVEL 2810280077. 2810289920. 6972077057

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Φωτογραφίες απο την εκδρομή στην Πελοπόννησο 21-27/3


Πάτρα με το ΔΣ του συλλόγου Ν.Αχαιας













 Αγιος Ανδρέας Πάτρα


















Ολυμπία

 Αγία Θεοδώρα



























Αγαλμα Λεωνίδα Σπάρτη













 Σπήλαιο Δυρού




Μυκήνες
Επίδαυρος

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑ -ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ


Από τις 20 Απριλίου του 2015 έως τις 20 Μαΐου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση των παροχών που προβλέπονται από τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο 4320/2015, για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Πρόκειται για τις εξής παροχές:
-τη δωρεάν επανασύνδεση ηλεκτρικών παροχών και
-τη δωρεάν παροχή ποσότητας ρεύματος, 300 kwh ανά μήνα,
-τη χορήγηση του επιδόματος ενοικίου και
-την επιδότηση σίτισης.
Ειδικότερα, το εισόδημα δικαιούχου των παροχών των άρθρων 1 έως 3 του νόμου 4320/2015 δεν πρέπει να υπερβαίνει τα παρακάτω όρια πραγματικού εισοδήματος:
2.400 ευρώ ετησίως για μεμονωμένο άτομο και 3.600 ευρώ ετησίως για το ζευγάρι, προσαυξανόμενο κατά 1.200 ευρώ για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και 600 ευρώ ετησίως για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και μέχρι του ποσού των 6.000 ευρώ ετησίως.
Με βάση αυτόν τον κανόνα, το εισοδηματικό όριο διαμορφώνεται ως εξής:

Μεμονωμένο άτομο: 2.400 ευρώ.
Οικογένεια χωρίς εξαρτώμενο μέλος ή άτομο με ένα εξαρτώμενο μέλος: 3.600 ευρώ
Οικογένεια με 1 εξαρτώμενο μέλος ή άτομο με 2 εξαρτώμενα μέλη: 4.200 ευρώ
Οικογένεια με 2 εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 3 εξαρτώμενα μέλη: 4.800 ευρώ
Οικογένεια με 3 εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 4 εξαρτώμενα μέλη: 5.400 ευρώ
Οικογένεια με 4 και άνω εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 5 και άνω εξαρτώμενα μέλη: 6.000 ευρώ
Τα περιουσιακά κριτήρια είναι τα ακόλουθα:
Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας (στην Ελλάδα ή/και στο εξωτερικό) να μην υπερβαίνει τις 90.000 ευρώ κατʼ άτομο, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 10.000 για κάθε εξαρτώμενο ανήλικο και με ανώτατο συνολικό όριο για κάθε άτομο ή οικογένεια το ποσό των 200.000 ευρώ.
Το συνολικό ύψος των καταθέσεων του ατόμου ή του συνόλου των μελών της οικογένειας σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού ή/ και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.λπ., να μην υπερβαίνει για το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013) το διπλάσιο του ορίου εισοδήματος για τη λήψη των παροχών της παρούσας απόφασης.
 Το υπουργείο Εργασίας ενημερώνει τους ενδιαφερομένους ότι «οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από οποιοδήποτε σημείο εισόδου στις υπηρεσίες του διαδικτύου, σε ειδική εφαρμογή που θα υπάρχει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπου θα υπάρχει και αναλυτική πληροφόρηση για τους όρους, τις προϋποθέσεις και την εξέλιξη του προγράμματος. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε υπηρεσίες διαδικτύου, οι ωφελούμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΠ) όπου θα του παρέχεται βοήθεια για τη συμπλήρωση και υποβολή της αίτησης».

Διευκρίνιση: Δεν πρόκειται για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας για το οποίο δεν έχει ανακοινωθεί κάτι νεώτερο.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Κ. ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναντήθηκε στις 7-4-2015 αντιπροσωπεία της ΟΠΟΤΤΕ από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου: Βασίλη Δήμο, Δημήτρη Κοντό, Κώστα Βαρβεράκη και τον πρόεδρο του συλ. Τριτέκνων Περιστερίου Μανώλη Δροσάκη με την αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου και τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μαρίνα Κουτσούρη σε πολύ θετικό κλίμα .
Η ΟΠΟΤΤΕ αφού συνεχάρη την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και εξέφρασε τις ευχές και τις ελπίδες για την επιτυχία της νέας κυβέρνησης κατέθεσε τα αιτήματα της και τις προτάσεις της.
-Ζητήσαμε την νομοθετική πρωτοβουλία της νέας κυβέρνησης για την εξομοίωση τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, με βάση την πρόταση νόμου που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ -σαν αντιπολίτευση-καταθέτοντας και συγκεκριμένες βελτιωτικές προτάσεις . Υπενθυμίσαμε -και παραδώσαμε εγγράφως-την έκθεση της Διακομματικής της βουλής το 1993 για το Δημογραφικό καθώς και την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την πρόταση νόμου. Καυτηριάσαμε την διαχρονική κοροϊδία όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων απέναντι στις τρίτεκνες οικογένειες.
-Επίσης καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις για τα θεσμικά αιτήματα και τις αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν ώστε με κοινωνική ευαισθησία να αντιμετωπιστούν τα φλέγοντα ζητήματα οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Ενδεικτικά τα ζητήματα των μεταφορών, των προσλήψεων, των κοινωνικών υποδομών όπως οι παιδικοί σταθμοί, η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και ο σχετικός νόμος ήταν στα ζητήματα που συζητήθηκαν.
Τόσο η Υπουργός όσο και Γενική Γραμματέας δεσμεύτηκαν να εξετάσουν τα θέματα που θέσαμε και να έχουμε σύντομα άμεσες απαντήσεις στα πλαίσια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα η κ. Υπουργός δεσμεύτηκε να μεταφέρει στο Υπουργικό Συμβούλιο και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το θέμα της νομοθετικής πρωτοβουλίας για την εξομοίωση.
Συμφωνήσαμε την τακτική επικοινωνία -και αμέσως μετά τις γιορτές-Υπουργείου και ΟΠΟΤΤΕ , « στις πάντα ανοιχτές πόρτες του Υπουργείου», όπως δήλωσε η Υπουργός και την ένταση των κοινών προσπαθειών -ο καθένας από το μετερίζι του-για την αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και την ενίσχυση της αλληλεγγύης.