Κυριακή 31 Μαΐου 2015

*9 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ *

*9 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ *
ΒΕΝΕΤΙΑ-ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΙΝΑ-ΛΙΟΥΜΠΙΑΝΑ-ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ-ΖΑΝΤΑΡ-ΤΡΟΓΚΙΡ-ΣΠΛΙΤ-ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ-ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ-ΝΗΣΙ ΛΟΚΡΟΥΜ-ΦΙΟΡΔ ΜΠΟΚΑ-ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ-ΔΥΡΡΑΧΙΟ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:25/06-04/07
ΤΙΜΗ: 440€

1η  μέρα 25/06: ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΠΕΙΡΑΙΑ
 Αναχώρηση από το λιμένα Ηρακλείου. Τακτοποίηση στις καμπίνες, διανυκτέρευση εν πλω.
2η μέρα 26/06: ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΠΑΤΡΑ-ΑΝΚΟΝΑ
Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά, αναχώρηση για Πάτρα . Άφιξη στην Πάτρα , επιβίβαση στο πλοίο τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση για Ανκόνα. Κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας απολαύστε τις ανέσεις του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω. 

μέρα 27/06: ΑΝΚΟΝΑ-ΒΕΝΕΤΙΑ

 Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα, και επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Βενετία. Άφιξη και επιβίβαση στο βαπορέτο (έξοδα ατομικά) και αναχώρηση για την πανέμορφη πόλη γνωστή ως «Βασίλισσα της Αδριατικής». Η θέα της Γαληνοτάτης με τις γόνδολες και την πλατεία του Αγίου Μάρκου μας χαιρετούν. Θα δούμε τον επιβλητικό ναό του Αγίου Μάρκου, το παλάτι των Δόγηδων, τη γέφυρα των στεναγμών , τον πύργο του Ωρολογίου, το καμπανίλε την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και κατόπιν θα επισκεφτούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Ελεύθερος χρόνος για ένα καπουτσίνο στο ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, στην πιάτσα San Marco. Αργά το απόγευμα άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, Διανυκτέρευση.

4η μέρα 28/06: ΒΕΝΕΤΙΑ-ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΙΝΑ-ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ

Πρωινό  και αναχώρηση για Θα αναχωρήσουμε έπειτα για τα μεγαλοπρεπή σπήλαια Ποστόινα , που θεωρούνται τα δεύτερα σε μέγεθος σπήλαια της Ευρώπης. Με φαντασμαγορικό εσωτερικό διάκοσμο, από σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων!! Συνεχίζουμε για την Λιουμπλιάνα, την αρχοντική και κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Σλοβενίας, χτισμένη στους πρόποδες των Ιουλιανών Άλπεων. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο με τα πλακόστρωτα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης και περνώντας από την τριπλή γέφυρα Tromostovje , θα δούμε τον καθεδρικό ναό , την πλατεία Πρέσερν, τη γέφυρα του Δράκου κ.α. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα 29/06: ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ-ΖΑΝΤΑΡ-ΣΙΜΠΕΝΙΚ

 Πρωινό και αναχώρηση για τις μαγικές λίμνες Πλίτβιτσε! Η φύση δημιούργησε ένα από τα πιο όμορφα θαύματα της που αφήνουν άναυδο τον επισκέπτη. Ένα συγκρότημα 16 λιμνών άλλη ψηλότερη άλλη χαμηλότερη που με μια σειρά καταρρακτών τα νερά πέφτουν από την μια λίμνη στην άλλη. Κατόπιν αναχώρηση για το Ζαντάρ . Επίσκεψη της πόλης όπου θα δούμε την χερσαία πύλη και τα τείχη , την πλατεία του λαού, την πύλη της θάλασσας και το Φόρουμ. Η πόλη τον μεσαίωνα ήταν η κυριότερη βάση του Βυζαντινού στόλου. Το 1409 ο βασιλιάς της Ουγγαρίας πούλησε στους Βρετανούς τις πόλεις της Δαλματίας για 100.000 δουκάτα , μια από τις οποίες ήταν το Ζαντάρ. Συνεχίζουμε για το Σιμπενίκ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα 30/06: ΤΡΟΓΚΙΡ-ΣΠΛΙΤ-ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ
Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφτούμε  την γειτονική νησίδα- πόλη του μεσαιωνικού Τρογκίρ που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Το τουριστικό Τρογκίρ ενώνεται με την ξηρά με μια ωραία γέφυρα, θεωρείται πνευματικό κέντρο της Δαλματίας και ένας δημοφιλής παραθεριστικός προορισμός με άριστη τουριστική υποδομή. Μετάβαση στο Σπλίτ, την μεγαλύτερη πόλη της Δαλματίας , κατά μήκος των «δαντελωτών» Δαλματικών ακτών, και κινούμενοι παράλληλα με την μαγευτική ακτογραμμή φθάνουμε στην πόλη του Σπλιτ , πόλη που συγκεντρώνει στοιχεία πολλών και διαφορετικών πολιτισμών. Χρόνος για να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε την μεσαιωνική πόλη και να επισκεφθούμε το ανάκτορο του Ρωμαίου αυτοκράτορα Διοκλητιανού που επέλεξε να χτίσει σε σχήμα Ρωμαϊκού Κάστρου. Χρόνος ελεύθερος στην ονομαστή Ρίβα (προκυμαία). Μετάβαση στο Τρέμπινιε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο , δείπνο και διανυκτέρευση.
7η μέρα  01/07: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ-(ξενάγηση πόλης)- ΝΗΣΙ ΛΟΚΡΟΥΜ
Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγηση στο πανέμορφο Ντουμπρόβνικ, παλιά του ονομασία «Ραγκούσα», μεσαιωνική πόλη. Το Ντουμπρόβνικ χτυπήθηκε ανηλεώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους το 1991 και υπέστη ζημιές το 68% των κτηρίων του, κάτι το οποίο δεν αντιλαμβάνεται κάποιος βλέποντας το σύμπλεγμα από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία ηλικίας 1300 ετών. Το ιστορικό τμήμα του (προστατευμένο από την Unesco) είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους 2,5 χλμ. Θα δούμε τα ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, τον πύργο του Ρολογιού , το Μέγαρο Σπόντζα του 16ου αιώνα χτισμένο από ξακουστούς τεχνίτες που σήμερα στεγάζει τα κρατικά αρχεία , τις όμορφες εκκλησίες, όπως του Αγίου Βλασίου προστάτης της πόλης , με το μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, μοναστηριακά συμπλέγματα , το Φραγκισκιανό μοναστήρι του 14ου αιώνα που βρίσκετε στην δυτική πλευρά, την μικρή κρήνη του Ονοφρίου με την εκκλησία του Σωτήρως. Στο πρυτανικό μέγαρο και το θησαυροφυλάκιο. Χρόνος ελεύθερος. Σας προτείνουμε μια βόλτα πάνω στα τείχη ή μια βόλτα με το τελεφερίκ για να απολαύσετε την καλύτερη θέα της πόλης. Επίσης προαιρετικά για όσους επιθυμούν μπορούν να πάρουν μέρος στην κρουαζιέρα στο νησάκι Λόκρουμ. Το πευκόφυτο νησί  Λόκρουμ όπου ναυάγησε – σύμφωνα πάντα με τη τοπική παράδοση – ο βασιλιάς της Αγγλίας Ριχάρδος Α’ ο Λεοντόκαρδος , αλλά σώθηκε ως εκ θαύματος . Επίσκεψη στον πανέμορφο Βοτανικό κήπο , την αλμυρή λίμνη που αποκαλείται Νεκρά θάλασσα και τα ερείπια του μοναστηριού- εκκλησίας του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας , δείπνο και διανυκτέρευση.

8η μέρα  02/07: ΚΟΤΟΡ-ΜΠΟΥΤΒΑ-ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ-ΤΙΡΑΝΑ –ΔΥΡΡΑΧΙΟ Πρωινό και αναχώρηση για την παλιά πόλη του Κότορ , μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού που κτίστηκε μεταξύ του 12ου και 14ου αιώνα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και ομορφότερο φυσικό φιόρδ της Αδριατικής αλλά και της νότιας Ευρώπης. Η πόλη περιβάλλεται από μεσαιωνικό τείχος μήκους 4,5 χλμ. Που ξεκινά από την θάλασσα και φθάνει ως την βραχώδη κορυφή του. Θα δούμε τον καθεδρικό του Αγίου Τρύφωνα, την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Λουκά , το μουσείο Ναυτικής ιστορίας του Μαυροβούνιου και το επιβλητικό παλάτι του πρίγκιπα Πέτροβιτς. Θα συνεχίσουμε την διαδρομή μας με επίσκεψη στο διάσημο καλοκαιρινό θέρετρο Μπούτβα, την παλαιότερη μεσαιωνική και ανακαινισμένη πόλη των ακτών του Μαυροβουνίου . Η ονομασία της πόλης προέρχεται από την αρχαία Ελληνική λέξη Βούς. Σύμφωνα με την μυθολογία η πόλη ιδρύθηκε από τον Κάδμο, τον πρώτο Βασιλιάς της Θήβας. Σύντομη περιήγηση και σχετική παραμονή για να απολαύσουμε το πανέμορφο τοπίο κάνοντας βόλτες και αγορές. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας προς το Μαυροβούνιο , θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα, από τις ωραιότερες της Ευρώπης και το γραφικό ιστορικό νησάκι Άγιο Στέφανο, γνωστό και ως Sveti Stefan , αγαπημένο θέρετρο διάσημων επισκεπτών ανά τον κόσμο. Συνεχίζουμε περνώντας για μια σύντομη περιήγηση στο ιστορικό κέντρο των Τιράνων, όπου θα δούμε την κεντρική πλατεία Σκεντέρμπεη την παλιά Όπερα , το Κοινοβούλιο , το Δημαρχείο , το τζάμι που χρονολογείται περίπου το 1879, τον πύργο του ρολογιού του 1830 και την ορθόδοξη εκκλησία της Αναστάσεως. Συνεχίζουμε για το Δυρράχιο Αρχαία Επίδαμνος , που ιδρύθηκε το 627 π.Χ. από Έλληνες αποικιστές της Κορίνθου και της Κέρκυρας και σήμερα αποτελεί το μοναδικό λιμάνι της Αλβανίας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο , δείπνο και διανυκτέρευση.

9η μέρα 03/07: ΔΥΡΡΑΧΙΟ-ΠΕΙΡΑΙΑ  Πρωινό και αναχώρηση για τον Πειραιά με τις απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση. Άφιξη το βράδυ στον Πειραιά , επιβίβαση στο πλοίο, διανυκτέρευση εν πλω.
10η μέρα 04 /07: ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Άφιξη στο λιμένα Ηρακλείου τέλος εκδρομής.

 

Περιλαμβάνονται:

·         Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηράκλειο-Πειραιά- Ηράκλειο και Πάτρα Ανκόνα με Minoan  Lines σε ΑΒ4

·         Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
·         Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*& 4*.
·         Πρωινό και βραδινό καθημερινά. ( Ημιδιατροφή)
·         Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
·         Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
·         Ξεναγό στο Ντουμπρόβνικ.
·         Ασφάλεια αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.
·         Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται :

·         Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
    Βαπορέτο στην Βενετία, Είσοδοι στα σπήλαια Ποστόινα, στις λίμνες Πλίτβιτζε, κρουαζιέρα στο νησί      Λόκρουμ
·         Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημειώσεις:

·         Το πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει σειρά χωρίς να παραληφθεί οτιδήποτε από τα παραπάνω, για την καλύτερη διεξωγή του.
·         Η παραπάνω τιμή είναι με 2 διανυκτερεύσεις στο Τρέμπινιε.
·         Εάν η διαμονή πραγματοποιηθεί στο Νέουμ σε 4* ξενοδοχείο έχουμε διαφορά τιμής 20€ επιπλέον
·         Η τιμή έχει υπολογιστεί για 40 άτομα

Για να πραγματοποιηθεί η εκδρομή χρειάζεται απαραίτητα ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο.

                                                                                     Amphitrion Prisma Travel S.A.
7 Kasapaki Dimitriou, Alikarnassos- Iraklion, Crete Greece
Tel :( +30) 2810244824
Fax: (+30) 2810224030

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Εκπτωση για τα μέλη του συλλόγου

         Η ψαροταβέρνα Γοργόνες και Μάγκες (Σοφοκλή Βενιζέλου και Μονής Αγκαράθου -παραλιακή)  κάνει έκπτωση στα μέλη του συλλόγου 15% με την επίδειξη της κάρτας μέλους.

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

2 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ 23-24/5/2015

2 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ
ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΧΟΖΟΒΙΩΤΙΣΣΑΣ
* ΜΕ ΤΗΝ ANEK-SUPERFAST *
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:23-24/05/15
ΤΙΜΗ ΣΕ ΚΑΜΠΙΝΑ ΑΒ4: 60€
ΤΙΜΗ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ:65€

1η μέρα: 23/05 ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΑΜΟΡΓΟΣ
Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου και 8:30 το πρωί αναχώρηση για Αμοργό. Άφιξη 13:30 και ελεύθερος χρόνος για φαγητό ή καφέ. Σήμερα προτείνουμε εκδρομή στο γνωστό και θαυματουργό μοναστήρι της Παναγιάς της Χοζοβιώτισσας, της προστάτιδας της Αμοργού.
Το φημισμένο Βυζαντινό μοναστήρι με την εξαιρετική αρχιτεκτονική, χρονολογείται 1000 χρόνων και φιλοξενεί την εικόνα της Παναγίας η οποία λέγεται ότι έφτασε με βάρκα την εποχή της εικονομαχίας από την Παλαιστίνη.
Μετά το προσκύνημα μας, μετάβαση σε μια από τις ομορφότερες Χώρες των Κυκλάδων. Η Χώρα , η πρωτεύουσα της Αμοργού, έχει μια σειρά από ανεμόμυλους στον λόφο της, ενώ είναι χαρακτηριστικό, τα γραφικά σοκάκια της με τις 40 εκκλησίες. Στο κέντρο της δεσπόζει το ενετικό κάστρο το οποίο βρίσκεται σε φυσικό βράχο, ενώ μπορούμε να επισκεφτούμε, το αρχαιολογικό μουσείο καθώς και το εκκλησιαστικό μουσείο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου αφού η Αμοργός ήταν το αγαπημένο του νησί. ( Προαιρετικό ) Αργά το απόγευμα επιστροφή, Διανυκτέρευση.

2η μέρα: 24/05 ΑΜΟΡΓΟΣ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ξεκινάμε την μέρα μας με μια εκδρομή στα χωριά της Αιγιάλης , την Θολάρια και την Λαγγάδα .

Στο χωριό Θολάρια ήταν η θέση της αρχαίας Αιγιάλης. Πήρε το όνομα της από τους θολωτούς τάφους που βρέθηκαν εκεί, ενώ στο κέντρο της δεσπόζει η εκκλησία των Αγ. Αναργύρων.

Αμέσως μετά επόμενος μας προορισμός η Λαγγάδα.

Η Λαγγάδα θεωρείται το μεγαλύτερο χωριό της Αιγιάλης, εκεί θα θαυμάσουμε τις τοπικές εκκλησίες και το εκκλησιαστικό μουσείο (προαιρετικό). Ελεύθερος χρόνος για φαγητό ή καφέ. Αναχώρηση για το λιμάνι και επιβίβαση στο πλοίο. Άφιξη στο λιμάνι του Ηρακλείου , τέλος εκδρομής.


Περιλαμβάνονται:
·           Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηράκλειο-Αμοργό- Ηράκλειο με την Anek -Superfast
·           Διαμονή σε διαμερίσματα στην Θάλασσα.
·           Αρχηγός κατά την διάρκεια των προαιρετικών εκδρομών
·           Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
·           Ασφάλεια αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.
·           Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται :
·           Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
·           Οι 2 εκδρομές στην Παναγία την Χοζοβιώτισσα και στην Χώρα, καθώς και η εκδρομή στα χωριά της Αιγιάλης 25€, ελάχιστη συμμετοχή 40 άτομα
·           Το πρώτο βράδυ ζωντανή μουσική με φαγητό 15€

   Για κρατήσεις επικοινωνήστε με τον σύλλογο    2810280191  ώρες λειτουργίας γραφείου

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΡΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

            Ο Πολίτης προσέρχεται στο ΚΕΠ της επιλογής του για να αιτηθεί τη χορήγηση κάρτας πολιτισμού, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά:

            1Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας 

            2.  Πρόσφατη φωτογραφία του αιτούντα

            3.  Καρτες τριτέκνων ή πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

            4.  Βεβαίωση σπουδών 
  • Για τα τέκνα των τρίτεκνων οικογενειών που σπουδάζουν (18-24 ετών) απαιτείται βεβαίωση σπουδών.
                  

  Η Κάρτα Πολιτισμού δεν ανανεώνεται πλέον αυτόματα. Μετά τη λήξη της γίνεται, εκ νέου, 

αίτηση από τον πολίτη στα ΚΕΠ με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και εκδίδεται 

καινούργια κάρτα με ισχύ 3 ετών.