Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

ΤΟ 9ο ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ!


Μια κοινωνική και συνάμα εκπαιδευτική, πρωτότυπη και βιωματική εκδήλωση, έρχεται για 5η φορά στην Κρήτη, το βράδυ του Σαββάτου 3 Δεκέμβρη 2016, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία!
Με την παρακίνηση «Κλείσε για λίγο τα μάτια και…δες τον κόσμο αλλιώς»,
Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ηρακλείου, η Νεολαία του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και το κοινωνικοπολιτικό blog «Με Άλλα Μάτια» ( http://meallamatia.blogspot.com ), σας προσκαλούν να ζήσετε μια πρωτότυπη βιωματική εμπειρία σε ευρωπαϊκά πρότυπα!
Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 στις 20:30, ελάτε να φάμε, να πιούμε και να διασκεδάσουμε, αφήνοντας την όραση σας έξω από το μαγαζί!
Δείπνο στα «τυφλά», στην Έπαυλη (Ειρήνης & Φιλίας 185, 5ο χλμ. Ηρακλείου – Μαλάδων)
Σβήνουμε για λίγο τα φώτα και με τη βοήθεια εκπαιδευμένων εθελοντών, φωτίζουμε της ψυχές μας και προκαλούμε τις υπόλοιπες αισθήσεις μας!
Τιμή πρόσκλησης 15 ευρώ με πλήρες μενού και απεριόριστο κρασί / αναψυκτικά
Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν υπέρ του Συλλόγου ΑμεΑ «Δικαίωμα Στη Ζωή», σύλλογος που θέλει να επαναλειτουργήσει το Κέντρο Αποκατάστασης ΑμεΑ που διατηρεί στα Καλέσα, καθώς και να εγκαινιάσει τη νέα θεραπευτική του δομή στο Θραψανό. 
Στο τέλος της εκδήλωσης θα ανάψουν τα φώτα και θα ακολουθήσει γλέντι ως το πρωί, με το συγκρότημα του Γιώργου Βρέντζου (Κάτης) στα Κρητικά και μετά με DJ και μοντέρνους χορούς!
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την πολύτιμη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Περιφερειάρχη κ. Σταύρου Αρναουτάκη, ενώ μοναδικός χορηγός είναι ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Κρήτης (ΣΥ.ΦΑ.Κ.)!
Χορηγοί Επικοινωνίας: Κρήτη TV, Παιδικό Ραδιόφωνο “Family” 89,5fm, Ρ/Σ 984fm, Εφημερίδα «Νέα Κρήτη».

Όλο το προωθητικό υλικό της εκδήλωσης εκτυπώθηκε αφιλοκερδώς από τι; εκδόσεις ΙΤΑΝΟΣ. 
Πρόκειται για το 9ο Πανελληνίως «Δείπνο Στο σκοτάδι», με στόχο αυτή τη φορά τα 250 άτομα, για το ρεκόρ συμμετοχής στην Κρήτη!
Το «Δείπνο στο σκοτάδι» αποτελεί ένα διαδραστικό, πολύ όμορφο ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων, μία μοναδική βιωματική εμπειρία που θα μείνει πραγματικά αξέχαστη σε όσους θα έχουν την ευκαιρία να παραβρεθούν στην εκδήλωση. Ξυπνά κι οξύνει τις υπόλοιπες αισθήσεις, πλην της οράσεως, ενώ βοηθά επίσης τον κόσμο να ευαισθητοποιηθεί και να κατανοήσει καλύτερα την κατάσταση και την καθημερινότητα μιας μεγάλης ομάδας συνανθρώπων μας. Σημειώνεται ότι, οι σερβιτόροι που θα καθοδηγούν και θα σερβίρουν τους καλεσμένους είναι ειδικά εκπαιδευμένοι τυφλοί και βλέποντες εθελοντές, στα πρότυπα των Ευρωπαϊκών «Dinner in The Dark». Οι παρευρισκόμενοι εκείνο το βράδυ, καλούνται να δειπνήσουν –με πλήρες μενού- στο απόλυτο σκοτάδι, λαμβανομένων εκ των προτέρων όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας –τηρούνται ευρωπαϊκές προδιαγραφές-, αφήνοντας για λίγο στην άκρη την όραση τους! Μέχρι σήμερα, τη διοργάνωση έχουν απολαύσει πάνω από 1.600 άτομα ανά την Ελλάδα!
οι εθελοντές του δείπνουκόσμος που μπαίνει στο δείπνο
Θυμηθείτε τι έγινε στην τελευταία εκδήλωση στο Ηράκλειο!
Λίγα λόγια για την ιστορία του σκοτεινού δείπνου
Εμπνευστές της εν λόγω ιδέας, η οποία χρονολογείται από τον 19ο αιώνα, ήταν 2 Γάλλοι, ο Edouard de Broglie και ο Etienne Boisrond. Οι κύριοι αυτοί υποστήριζαν ότι το απόλυτο σκοτάδι μας απελευθερώνει, έτσι ώστε να μπορέσουμε να απολαύσουμε στο μέγιστο βαθμό το φαγητό μας και την μυστηριώδη ατμόσφαιρα. Οργανώνονταν συχνά τέτοιου είδους δείπνα για να ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία για τις ανάγκες των τυφλών ατόμων. Το 1999 στη Γαλλία, η οργάνωση για τους τυφλούς και τα άτομα με προβλήματα όρασης, «Paul Guinot» άνοιξε στο Παρίσι το πρώτο της εστιατόριο το οποίο και είχε έναν καθαρά φιλανθρωπικό και κοινωνικό χαρακτήρα. Η επιτυχία του ήταν τεράστια και έτσι άνοιξαν στη συνέχεια παρόμοια εστιατόρια σε πολλές πόλεις της Γαλλίας. Σιγά σιγά δημιουργήθηκε μια διεθνής τάση και πλέον υπάρχουν αντίστοιχα εστιατόρια σε πολλές μεγάλες πόλεις ανά τον κόσμο (Λονδίνο, Μόσχα, Βερολίνο, Νέα Υόρκη κ.α.)
Στην Ελλάδα, ο κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, έχοντας προηγουμένως πρότερη Ευρωπαϊκή εμπειρία και διαρκείς συνεργασίες, φέρνει την ιδέα της εκδήλωσης το Μάρτη του 2012 στο Ρέθυμνο, ως μια βιωματική βραδιά ευαισθητοποίησης (1ο Δείπνο Στο σκοτάδι). Εν συνεχεία ακολούθησαν το Ηράκλειο Κρήτης-3φορές-, η Αθήνα-2φορές, η Τρίπολη και η Θεσσαλονίκη.
Η φιλοσοφία των βιωματικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα είναι πάντα, εκτός από την πρωτόγνωρη εμπειρία, τα όποια έσοδα να προσφέρονται για ένα κοινωφελή σκοπό, μιας και όλοι οι διοργανωτές δρουν πάντα εθελοντικά.
Το δείπνο όταν άνοιξαν τα φώτα
Σάββατο βράδυ 3 Δεκέμβρη 2016, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Έπαυλη!
-Απαραίτητη η αγορά πρόσκλησης πριν την εκδήλωση.
Περισσότερα για το 9ο Δείπνο Στο Σκοτάδι μπορείτε να παρακολουθείτε στην εκδήλωση μας στο Facebook:

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και το Μανώλη Αχλαδιανάκη

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Προσφορά για τα μέλη του συλλόγου





·        6μηνη συνδρομή γυμναστηρίου (χρήση οργάνων, ομαδικά προγράμματα, γήπεδο squash, τζακούζι, «Λουτρά Κλεοπάτρας», σάουνα) και τέσσερα (4) DAY SPA δώρο 135€
(ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ Η ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ)

Τηλ. επικοινωνίας: 2810264400      ( CANDIA MARIS ) 

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Προσφορά στα μέλη του συλλόγου

        Η ψαροταβέρνα ΚΑΡΝΑΓΙΟ  , στη Νέα Αλικαρνασσό,  προσφέρει στα μέλη του συλλόγου έκπτωση 20% με την επίδειξη της κάρτας μέλους

ΘΕΑΤΡΙΚΟΙ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Για τα μέλη του συλλόγου 8 ευρώ η πρόσκληση με την επίδειξη της κάρτας μέλους.



ΘΕΑΤΡΙΚΟΙ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
«ΚΑΡΑΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ»

Από 9-21 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο, στο Κινηματοθέατρο Αστόρια, θα παρουσιαστούν μια σειρά από παραστάσεις με ξεχωριστό καλλιτεχνικό ενδιαφέρον, παραστάσεις που επιλέχθηκαν με κριτήριο να παρουσιάσουν ένα μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός στην πόλη, ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία.
Εκτιμώντας ότι πάντα μια καλή θεατρική παράσταση, ένα ολοκληρωμένο φεστιβαλικό project μπορεί να «χωρέσει» στην ήδη ίσως διαμορφωμένη ατζέντα, επιχειρούμε να παρουσιάσουμε το φετινό Νοέμβρη στην πόλη του Ηρακλείου το θεατρικό φεστιβάλ «Θεατρικοί Βηματισμοί στο Ηράκλειο», ευελπιστώντας στην αποδοχή του κοινού και, γιατί όχι, στην καθιέρωσή του.    
Οι παραστάσεις που θα παρουσιαστούν είναι:

9 & 10/11

"La Cocinera (Η μαγείρισσα)" του Eduardo Machado

Την παράσταση σκηνοθετεί ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου στον ομώνυμο ρόλο. Συμμετέχουν Μπάμπης Χατζηδάκης, Δώρα Θωμοπούλου, Μίλτος Σαμαράς, Μαρία Δερεμπέ.
13/11
"Το αμάρτημα της μητρός μου" του Γεώργιου Βιζυηνού, σε θεατρική προσαρμογή και σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη, με τους Θεμιστοκλή Καρποδίνη και Αγάπη Μανουρά.
14 & 15/11
«Λωξάνδρα» της Μαρίας Ιορδανίδου σε σκηνοθεσία της Άννα Βαγενά με πρωταγωνίστρια την Άννα Βαγένα.


16 & 17/11
«Αυτός και το παντελόνι του» του Ιάκωβου Καμπανέλλη σε σκηνοθεσία της Βάνας Πεφάνη και πρωταγωνιστές τον Κώστα Αρζόγλου και τον Πάνο Μπόρα.

18/11
"Οι σιδεράδες" του Μίλος Νίκολιτς. Σκηνοθεσία: Αυγουστίνος Ρεμούνδος Παίζουν: Ερμόλαος Ματθαίου  Ερνέστος Βουτσίνος  Έφη Καραγιάννη  Αβραάμ Παπαδόπουλος

19/11
«Το κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου. Δραματουργική επεξεργασία - Σκηνοθεσία : Φώτης Μακρής, Κλεοπάτρα Τολόγκου
Παίζει ο Φώτης Μακρής.

20/11
«Την λένε Εύα». Ο βίος  της  Εύας Κουμαριανού με την ίδια επί σκηνής μαζί της επί σκηνής ο σκηνοθέτης της παράστασης Αντώνης Μποσκοίτης. Το τραγούδι της παράστασης το έχει γράψει η Λένα Πλάτωνος και  το ερμηνεύει η Τάνια Τσανακλίδου.
Ηθοποιοί: Εύα Κουμαριανού, Αντώνης Μποσκοΐτης

21/11
«Για την Ελένη», σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη. Με τη Μαρία Κίτσου στο ρόλο της Ελένης και το Σπύρο Κυριαζόπουλο στο ρόλο του βωβού εκτελεστή της.
 

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

«Παγώνουν» οι δόσεις για τους ανέργους με δάνεια του ΟΕΚ»

Αγαπητοί  τρίτεκνοι η  ΟΠΟΤΤΕ  μετά τη συντονισμένη προσπάθεια αποστολής  επιστολών σε όλους τους Βουλευτές, τις επισκέψεις στο αρμόδιο Υπουργείο με προτάσεις , πετύχαμε  σε πρώτη φάση  πάγωμα  των δόσεων για τους ανέργους με δάνεια του ΟΕΚ. 
Ειδικότερα :
Κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία για τη δυνατότητα αναστολής των δόσεων όλων των δανείων που έχει χορηγήσει ο ΟΕΚ από δικά του κεφάλαια για όσους δανειολήπτες είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι για τουλάχιστον τέσσερις μήνες.
Συγκεκριμένα με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στο νομοσχέδιο για την κοινωνική επιχειρηματικότητα, εισάγεται η δυνατότητα δωδεκάμηνων αναστολής καταβολής των δόσεων για τους ανέργους δανειολήπτες του ΟΕΚ για όλα τα δάνεια που έχει χορηγήσει ο ΟΕΚ από ίδια κεφάλαια.

 Επίσης επανεισάγεται η δυνατότητα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών με έκπτωση που έχουν προκύψει από την μη καταβολή των δόσεων. Το ύψος της έκπτωσης θα εξειδικευτεί με Υπουργική Απόφαση.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΤΕΓΡΑΦΕΣ

Το Υπουργείο Παιδείας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων μετεγγραφής 2016 είναι διαθέσιμα στην επίσημη ιστοσελίδα. Την ίδια στιγμή, λόγω μεγάλης προσέλευσης στο Κεντρικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων κατ΄ εξαίρεση μετεγγραφής, που έληγε χθες 31 Οκτωβρίου 2016, έως και την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων.