Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΠΟΤΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΒΟΥΛΗΣ κ. Ν. ΒΟΥΤΣΗ



Το Δ.Σ. της ΟΠΟΤΕ ΤΕ συνεχίζοντας τις συναντήσεις με Πολιτικούς και θεσμικούς παράγοντες της χώρας συναντήθηκε  την Τρίτη 28 Μαρτίου με τον Πρόεδρο της  Βουλής κ. Ν. Βούτση.
Παρόντες ήταν και οι πρόεδροι των αντίστοιχων κοινοβουλευτικών επιτροπών της Βουλής κ. Ν. Μανιός  ( κοινωνική πολιτική) και κ. Μ. Μπαλαούρας (οικονομικών).
- Η αντιπροσωπεία μας παρουσίασε τις θέσεις μας:
·        Για την επιτακτική ανάγκη να παρθούν πρωτοβουλίες για το Δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας, και τον κίνδυνο -όπως όλες οι προβλέψεις δείχνουν- να γίνουμε μια γερασμένη χώρα, αφού οι θάνατοι ξεπερνούν πλέον τις γεννήσεις και επιπλέον χιλιάδες νέα παιδιά μας ξενιτεύονται λόγο των της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης που έχουν επιφέρει τα 3 ως τώρα μνημόνια.
·        Για την πρόταση νόμου εξομοίωσης  των τριτέκνων και πολυτέκνων που επιβάλλεται να ψηφιστεί . Θυμίσαμε την αντίστοιχη πρόταση που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν αντιπολίτευση. Επιμείναμε να υπάρξει, τουλάχιστον σένα θέμα συνέπεια λόγων και έργων.
·        Για τις αναγκαίες διορθώσεις στους νόμους όπως τον ηλικιακό "κόφτη" όπου οι τρίτεκνοι και τα παιδιά μας "χάνουμε" την ιδιότητα του τριτέκνου όταν το πρώτο παιδί γίνει 18 χρονών (ή 25 χρονών αν σπουδάζει).
- Από τη μεριά του ο Πρόεδρος της Βουλής  δεσμεύτηκε πως σε σύντομο χρόνο θα δημιουργηθεί ειδική επιτροπή του κοινοβουλίου για να μελετήσει το Δημογραφικό και θα καταθέσει τις προτάσεις της.
Επίσης ότι θα παρέμβει, ώστε ο Πρωθυπουργός να ανταποκριθεί στο  επαναλαμβανόμενο εδώ και 2 χρόνια αίτημα μας για συνάντηση.
Περιμένουμε αλλά δεν επαναπαυόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: